Modificare document - Registratura PRO
Modificare document - Registratura PRO
✔ Cine poate modifica un document?

Modificarea documentelor se poate face de către orice administrator sau de către utilizatorii asociați la document.

Pentru a vă asigura că un anumit utilizator poate edita documentele, trebuie să urmați următorii pași: În meniul din partea stângă dați click pe Setări, apoi pe tabul Utilizatori, selectati utilizatorul dorit și dați click pe Creion/Editează. In secțiunea Permisiuni pentru utilizator, bifați căsuța "Permit utilizatorului să modifice următoarele informații de pe Documente: Dată de înregistrare, Nume emitent, Adresă emitent, Tip emitent și Conținut pe scurt."
Dacă utilizatorul nu beneficiază de dreptul de modificare menționat anterior, acesta va putea totuși să editeze ultimul document pe care l-a adăugat. Dacă utilizatorul adaugă încă un document nou, cel precedent nu va mai putea fi modificat. Pentru a putea modifica toate documentele create, utilizatorul va trebui să solicite ajutorul unui administrator, care fie va face modificările din propriul cont, fie îi va acorda dreptul de modificare documente.
✔ Pașii de modificare document

Pentru a modifica un document în aplicație, accesați registrul dorit, iar în lista de documente, identificați documentul pe care doriți să-l modificați. Dati click pe numărul documentului sau pe butonul Creion/Editează , aflat în partea dreaptă a paginii, în sectiunea "Operațiuni".
În pagina de modificare a documentului, veți regăsi trei tab-uri sau secțiuni principale, pe care le puteți accesa și edita în funcție de preferințe și necesități. Acestea sunt : Detalii, Traseu si tab-ul Rezolutie, pe care le puteți accesa pentru modificări.

În tab-ul "Detalii" puteți actualiza informațiile generale ale documentului, precum emitent sau conținut pe scurt. Tab-ul "Traseu" vă permite să gestionați traseul documentului în cadrul fluxului de lucru, iar pentru detalii suplimentare vă recomandăm să consultați articolul "
Traseu documente". În tab-ul "Rezoluție" puteți modifica informațiile legate de rezoluția documentului, având la dispoziție informații suplimentare în articolul "
Rezoluție documente". După ce realizați modificările dorite, este important să salvați modificările înainte de a închide pagina.
✔ Ce campuri putem modifica?
- În tab-ul "Detalii" puteti modifica emitentul înregistrat pe document, prin click pe butonul "Modifică" din dreptul emitentului. Puteți cauta un alt emitent și selecta din listă, puteti modifica numele emitentului existent și adresa, sau puteți completa denumirea unui emitent nou pe care doriți sa îl asociați pe document. Orice modificări pe care le efectuați la emitent, vor fi salvate și se aplică doar documentului selectat, fără a afecta alte documente înregistrate cu același emitent sau destinatar.
- Puteți schimba un document din Intrare în Ieșire doar cu un singur click. Acum puteți modifica rapid tipul unui document, transformându-l din Intrare în Ieșire și invers. Această schimbare se face simplu, tot din secțiunea Detalii document → Informații generale → Modifică Tip document. Selectați noul tip și salvați modificările cu un singur click! Atunci când modificați un document de Intrare în Ieșire, va trebui să completați Data expedierii.
- Modificare Data înregistrare: Intervalul în care puteți schimba data, este limitat de documentul anterior înregistrat și de cel care succede înregistrarea.

De exemplu, dacă aveți următoarele documente înregistrate:
Documentul cu numarul 234 - înregistrat în data de 25.03.2025,
Documentul cu numarul 233 - înregistrat în data de 22.03.2025,
Documentul cu numarul 232 - înregistrat în data de 15.03.2025.
Dacă doriți să modificați data documentului 233, veți putea alege doar între 15 și 25 martie 2025. Pentru ultimul document înregistrat, data poate fi modificată între data penultimului document și data curentă. De exemplu, dacă azi este 27.03.2025 și vreți să modificați documentul 234, puteți alege o dată între 22 și 27 martie 2025.
- În tab-ul "Detalii" puteti modifica și câmpul Conținut pe scurt fie prin adaugarea de informații suplimentare, fie prin înlocuirea completă a textului existent. Aceiași pași se aplică si pentru modificarea câmpului "Observații".
- Câmpul Dosare din nomenclatorul arhivistic, se poate modifica prin selectarea din listă a unui alt dosar existent. Dacă doriți să modificați cu un dosar nou, va trebui să-l înregistrați din secțiunea Setări → Setări registratură → Dosare. Pentru detalii suplimentare vă recomandăm să consultați articolul Setări și administrare Dosare.
✔ Care sunt câmpurile pe care nu le putem modifica?

Numărul de înregistrare este singurul câmp care nu poate fi modificat, deoarece acesta este generat automat de aplicație pentru a asigura o numerotare consecutivă și cronologică
- Există situații în care emitentul și informațiile generale ale documentului nu pot fi modificate. Acest lucru se întâmplă atunci când documentul înregistrat este de tip Intrare cu Termen, iar rezoluția acestuia a fost închisă. Totuși, dacă redeschideți documentul prin atribuirea unui utilizator asociat în traseu cu starea În lucru, rezoluția va fi ștearsă, iar documentul va redeveni activ. În acest mod, câmpurile din tabul Detalii vor putea fi editate din nou.
- Câmpul Cu termen / Fără termen nu poate fi modificat manual, ci se actualizează automat în funcție de starea documentului și a utilizatorilor de pe traseu. Dacă un document de Intrare Fără termen are toți utilizatorii din traseu setați cu starea Spre informare, iar unul dintre aceștia este trecut în În lucru, atunci tipul documentului se va schimba automat din Fără termen în Cu termen. Dacă un document de Intrare cu termen trebuie transformat în Fără termen, acest lucru se poate face prin schimbarea tipului documentului din Intrare în Ieșire , iar apoi din nou în Intrare Fără termen.
✔ Cum putem șterge un document?
Ștergerea unui document se poate realiza doar pentru ultimul număr dintr-un registru, cu ajutorul unui cont de administrator sau cu un cont de utilizator de instanță. Aplicatia Regista permite stergerea a maxim 5 documente. Daca doriti stergerea unui numar mai mare de documente, va rugam sa ne contactați pe adresa de email:
suport@regista.ro. Ștergerea este posibilă doar pentru ultimul document adăugat de utilizatorul respectiv.
Dacă, spre exemplu, documentul cu numărul 232 este ultimul înregistrat și reprezintă documentul pe care doriți să îl ștergeți, trebuie să urmați pașii:
1. Click pe iconița ce reprezintă creionul (editează/modifică) din partea dreaptă,
2. Rămâneți în tab-ul Detalii și mergeți în josul paginii,
3. Apăsați pe butonul Șterge document
Related Articles
Migrare Traseu document la Registratura Pro
Dacă în trecut ați beneficiat de versiunea anterioară a Registraturii și ulterior ați migrat la modulul Registratură Pro, este necesar să migrați documentele aflate "În lucru" către Traseul Pro pentru a putea fi procesate și finalizate. De ce este ...
Finalizare document Registratura Pro - Rezoluție
În modulul Registratura Pro, procesul de înregistrare și rezolvare a documentelor este simplificat și centralizat, asigurând o gestionare eficientă a acestora. Funcționalitatea „Finalizare document - Rezoluție” vă permite să trimiteți răspunsurile ...
Înregistrarea documentelor Registratura Pro
Registratura Pro oferă utilizatorilor o modalitate avansată și eficientă de a înregistra, gestiona și urmări documentele într-un mod centralizat și organizat. Aceasta vine cu funcționalități suplimentare față de versiunea de bază, permițând ...
Traseu document Registratura Pro
Secțiunea "TRASEU DOCUMENT" permite gestionarea și urmărirea responsabilităților și informării utilizatorilor în legătură cu un document înregistrat în aplicația Regista. Aceasta este esențială pentru monitorizarea procesului de rezolvare a ...
Filtrarea documentelor: adaugă și șterge filtre - Registratura PRO
Modulul de Registratură Pro vine cu o filtrare avansată și îmbunătățită. Filtrele afișate ca și cap de tabel în fiecare pagină a modulelor din aplicația Regista, ajută la identificarea rapidă a documentelor. Filtrarea documentelor din registre ...