Setări Urbanism - Informații generale și utilizatori

Setări Urbanism - Informații generale și utilizatori

Setări Urbanism - Informații generale și utilizatori


Modulul de Cadastru și Urbanism din Regista oferă următoarele beneficii primăriilor care au deja digitalizare (sub formă de cadastru general) sau celor care achiziționează servicii preliminare de digitalizare:
  1. simplificarea fluxului de emitere de certificate de urbanism prin consultarea hărții cu toate informațiile disponibile, direct în Regista;
  2. listarea în modulul e-Guvernare al platformei Regista, a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire emise de o primărie care are activă o licență pentru acest modul;
  3. posibilitatea de a vizualiza harta cu informații publice de către un user autentificat în modulul e-Guvernare al platformei Regista.
Primăriile care dispun de lucrări de cadastru general își pot importa în aplicație artefactele digitale rezultate în urma digitalizarii hărților cadastrale. În Modulul de Cadastru și Urbanism din aplicația Regista vor putea fi adăugate informațiile (atributele) pentru fiecare zonă (poligon) în parte, urmând ca primăria să obțină astfel o hartă cu informații detaliate.

Dacă primăria din care faceți parte are licența de Urbanism activă, în aplicația Regista veți regăși paginile pentru Urbanism în meniul din partea stângă, iar în setări veți regăși secțiunea Setări Urbanism cu cele trei secțiuni: Informații generale, Nomenclator Zone și Avize.

Informații generale 


Primul pas pe care trebuie să-l urmați este completarea informațiilor generale din Setări Urbanism, Informații generale.
  1. Legea care se aplică: vom completa cu Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.
  2. Numărul și data documentației de urbanism: se aplică pentru fiecare primărie în parte.
  3. Numărul și data Hotărârii prin care s-a aprobat documentația de urbanism: se aplică pentru fiecare primărie în parte.
  4. Fază plan urbanistic: selectați planul urbanistic pe care îl deține primăria din care faceți parte (general - PUG, zonal - PUZ sau detaliat - PUD).
  5. Autoritatea competentă pentru protecția mediului și adresa sa: institutia de specialitate a administratiei publice centrale.
  6. Compartiment de urbanism asociat: dacă în cadrul primăriei aveți un compartiment dedicat pentru urbanism, îl veți selecta pe acesta.
  7. Adresa de email a compartimentului de urbanism asociat: adresa de email comună pentru compartimentul de urbanism din cadrul primăriei, unde veți primi notificările pentru cereri urbanism.
  8. Nr. următor pentru registrul de certificate de urbanism: veți seta numărul 1 dacă sunteți la începutul anului sau numărul la care ați ajuns cu emiterea certificatelor.
  9. Nr. următor pentru registrul de autorizații de construire: veți seta numărul 1 dacă sunteți la începutul anului sau numărul la care ați ajuns cu emiterea autorizațiilor.
  10. Formulare de urbanism disponibile pentru funcționar: veți selecta formularele din portalul de eGuvernare la care vor avea acces cetățenii și funcționarii din compartimentul urbanism.

Setări utilizatori Urbanism

Utilizatorii cu cont de administrator în aplicația Regista au acces automat la modulul de Urbanism și setări, însă pentru userii care au cont de tip utilizator, dacă îi veți selecta la una din cele trei categorii de mai jos pentru a le oferi acces la modul, mergeți la secțiunea setări utilizatori și bifați Da la Acces la modulul de urbanism. Pentru pașii concreți, vă sugerăm să consultați articolul de aici: Administrarea utilizatorilor.
  1. Conducătorul autorităţii administraţiei publice emitente: veți selecta primarul sau utilizatorul din cadrul primăriei care are cont în aplicația Regista și este responsabil pentru semnarea documentelor de urbanism.
  2. Secretar general/Secretar: veți selecta secretarul sau utilizatorul din cadrul primăriei care are cont în aplicația Regista și este responsabil pentru semnarea documentelor de urbanism.
  3. Arhitect şef: veți selecta arhitectul șef sau utilizatorul din cadrul primăriei care are cont în aplicația Regista și este responsabil pentru semnarea documentelor de urbanism.
  4. Permite funcționarului modificarea selecției avizelor necesare la redactarea certificatului de urbanism: prin această selecție puteți permite ca la redactarea certificatului de urbanism să modificați selecția avizelor necesare, acestea se vor actualiza și în lista de avize din Setări.






    • Related Articles

    • Organizație - Setări utilizatori

      Administrare utilizatori și generare fișe de post Secțiunea Administrează utilizatorii este disponbilă în setări, doar pentru un cont de Administrator. Vă permite să adaugați utilizatori noi, să modificați setările unui utilizator deja existent sau ...
    • Setări Urbanism - Nomenclator zone și Avize

      Nomenclator zone și Avize Utilizatorii cu rol de Administrator în aplicația Regista, au acces în zona de Setări la sectiunile Nomenclator zone și Avize de unde pot administra modulul Urbanism. Nomenclator zone Din secțiunea Nomenclator zone puteți să ...
    • Setări afișare registratură

      Afișarea registrelor în aplicație Administratorii pot gestiona afișarea registrelor din pagina de Setări -> Setări afișare registratură. 1. Limbă Setările permit afișarea aplicației în limbile: română, maghiară sau engleză. 2. Filtru tip ...
    • Setări emitenți și destinatari

      Adăugă emitent/destinatar nou Pentru a adăuga un emitent/destinatar nou, trebuie să accesați setările din meniul din partea stângă - setări generale - emiteți și destinatari. La crearea unui emitent/destinatar nou trebuie să completați toate cele ...
    • Emitere Certificat Urbanism

      Emitere Certificat Urbanism După aprobarea formularului trimis de cetățean, cu denumirea Cerere pentru emiterea certificatului de urbanism, aplicația vă direcționează automat în secțiunea Certificate de urbanism, unde veți regăsi Ciorna ...