Sesizări

Sesizări

Operarea sesizărilor de către funcționari în aplicația Regista

Dacă primăria are o licență activă de tip e-Guvernare și are activat modulul Sesizări din Setări atunci în meniul aplicației va apărea pagina Sesizări. Pagina de Sesizări funcționează ca un registru de documente, așa că la acestea vor avea acces doar administratorii și utilizatorii care au fost adăugați pe registrul Sesizări.

În pagina de Sesizări, a aplicației Regista, vor fi listate toate sesizările ce se pot filtra și sorta, precum documentele.

Care este fluxul prin care se poate închide/răspunde la o sesizare?

După adăugarea unei sesizări de către un cetățean, instituția primește următoarea notificare pe email:

Din aplicația Regista se accesează pagina Sesizări. Se deschide o sesizare cu stare Nouă prin click pe numărul sesizării, din prima coloană.

1. Sesizarea cu starea Nouă - necesită verificarea informațiilor trimise de cetățean înainte de a fi publicate pe portalul public de e-Guvernare al primăriei.
a. Se Aprobă publicarea dacă informațiile trimise de cetățean pot fi publicate pe portalul de e-Guvernare (de exemplu, nu conține injurii).
După confirmarea aprobării se va trimite automat un e-mail de informare petentului și starea sesizării va deveni În lucru,
iar pe portal va fi publicată descrierea sesizării, fiind vizibilă și celorlalți cetățeni.
b. Se Respinge publicarea unei sesizări dacă informațiile trimise de cetățean nu pot fi publicate pe portalul de e-Guvernare al primăriei
(spre exemplu, conține injurii, sunt menționate date personale despre altă persoană). Pentru a respinge publicarea unei sesizări este nevoie să introduceți un motiv. După confirmarea respingerii se va trimite automat către petent un e-mail de informare, împreună cu motivul respingerii, iar starea sesizării va deveni Publicare Respinsă și sesizarea se va putea considera închisă. 

Dacă totuși aprobarea publicării s-a făcut din greșeală se poate respinge publicarea sesizării din pagina acesteia, iar fluxul este același ca la punctul b).

Dacă respingerea publicării s-a făcut din greșeală se poate aproba publicarea și fluxul va fi cel de la punctul a).


2. Sesizare cu starea În lucru - necesită un răspuns din partea primăriei.

Prin butonul Răspunde și închide sesizarea se va selecta starea cu care se va închide sesizarea, cât și răspunsul ce va fi trimis pe e-mail petentului.

Opțiunile pentru a închide o sesizare sunt:

a. Rezolvată favorabil - situația raportată a fost soluționată până la momentul răspunsului.
b. Rezolvată parțial - s-au luat măsuri însă până la momentul răspunsului situația raportată nu a fost rezolvată pe deplin.
În răspuns se poate descrie starea la zi.
c. Declinat competență - rezolvarea sesizării nu este în competența primăriei. În răspuns se poate menționa responsabilul sau motivul pentru care s-a declinat.
d. Informații insuficiente - nu au fost oferite informații suficiente pentru a putea identifica situația raportată.

Dacă după închiderea unei sesizări, se dorește schimbarea stării și/sau modificarea răspunsului se va Modifica răspunsul si după confirmare se va trimite un nou e-mail către petent cu noua stare și noul răspuns.




    • Related Articles

    • Setari aspect portal public

      Aspect portal public Portalul public de e-Guvernare este o extensie a website-ului primăriei pentru a facilita comunicarea cu cetățenii. Prin portalul public, cetatenii pot verifica online starea solicitărilor depuse, pot sa completeze formulare ...
    • Instructiuni export arhiva fisiere electronice

      Aplicația Regista vă permite să exportați fișierele atașate la documentele înregistrate în registratura internă cât și registratura publică din Monitorul Oficial Local. Astfel, puteți descărca toate documentele scanate și atașate în aplicație prin ...
    • Formulare Electronice

      Cum se administrează cererile trimise din portalul public în aplicația Regista Modulul Formulare, vine în sprijinul cetățenilor care au de acum posibilitatea să trimită cereri sau sesizări către instituțiile publice, într-un format electronic. Prin ...
    • Filtrarea documentelor: adaugă și șterge filtre

      Filtrele afișate ca și cap de tabel în fiecare pagină a modulelor din aplicația Regista, ajută la identificarea rapidă a documentelor. Filtrarea documentelor din registre Aplicația vă permite căutarea documentelor după fiecare câmp completat la ...