Nomenclator Formulare electronice

Nomenclator Formulare electronice

Aplicația Regista, vă oferă o listă de tipuri de formulare, specifice ficărui tip de companie.
La adăugarea unei licențe noi de e-Guvernare,  tipurile de formulare vor fi adăugate în funcție de tipul companiei pe care îl repezentați.
Secțiunea Nomenclator Formulare eletronice se accesează din Setările din partea stângă -> Setări registre și nomenclatoare -> Nomenclator Formulare electronice.
În pagină aveți lista formularelor afișate în ordine alfabetică, pe care le puteți identifica si sorta prin filtru după: Denumire formular, Categorie formular, Validare identitate, Semnatura necesara, Stare (Activ/Inactiv).


Editare formulare electronice

Creionul din partea dreaptă - Modifică, vă permite să modificați starea formularului din Activ în Inactiv sau invers.
  1. Atunci când starea unui formular este Activ, formularul respectiv este afisat in portalul de eGuvernare al instituției din care faceți parte și este disponibil pentru cetățeni să-l completeze pentru trimiterea unei cereri.
  2. Atunci când starea unui formular este Inactiv, formularul respectiv nu este afisat in portalul de eGuvernare al instituției din care faceți parte și prin urmare nu este disponibil pentru cetățeni pentru a-l completa.
După activarea/dezactivarea unui tip de formular, veți primi mesajul de confirmare cu succes: 

Activarea/Dezactivarea formularelor este posibilă doar de pe un cont de administrator.
Câmpul  Validare identitate, are setat automat opțiunea: Cont confirmat prin e-mail.
Contul confirmat prin e-mail nu are identitatea validată. Conturile cu identitatea validată au trecut prin unul din procesele: Validare identitate la sediul institutiei, prin video sau cu CI electronică.
Câmpul Semnatură electronică minimă necesară, are setat automat opțiunea: Semnatura nu este necesară.
Cererile cu semnătură avansată minimă necesară se pot semna și cu semnatură calificată.

*Ulterior acestei dezvoltări, vom activa și opțiunile: Semnătură avansată, Semnătură calificată care vor permite instituției dumneavoastră să selectați și tipul de semnătură electronică minimă necesară pentru vizualizarea și trimiterea unui formular (c ererile cu semnătură avansată minimă necesară se pot semna și cu semnătura calificată).


*Setul prezentat de formulare, se aplică doar instituțiilor de tip primărie. Acestea se adaugă automat când activăm prima licență e-Guvernare.

Adăugare formulare noi

Dacă doriți să adăugăm un alt tip de formular, care nu se regăsește în lista actuală din aplicație și portal, ne puteți trimite o solicitare pe adresa de e-mail suport@regista.ro, împreună cu modelul formularului pe care doriți să-l adăugam, categoria din care face parte și după ce analizăm formularul și necesitatea lui pentru majoritatea clienților noștri, îl vom adăuga în listă.
    • Related Articles

    • Formulare Electronice

      Cum se administrează cererile trimise din portalul public în aplicația Regista Modulul Formulare, vine în sprijinul cetățenilor care au de acum posibilitatea să trimită cereri sau sesizări către instituțiile publice, într-un format electronic. Prin ...
    • Instructiuni export arhiva fisiere electronice

      Aplicația Regista vă permite să exportați fișierele atașate la documentele înregistrate în registratura internă cât și registratura publică din Monitorul Oficial Local. Astfel, puteți descărca toate documentele scanate și atașate în aplicație prin ...
    • Setări Urbanism - Nomenclator zone și Avize

      Nomenclator zone și Avize Utilizatorii cu rol de Administrator în aplicația Regista, au acces în zona de Setări la sectiunile Nomenclator zone și Avize de unde pot administra modulul Urbanism. Nomenclator zone Din secțiunea Nomenclator zone puteți să ...
    • Filtrarea documentelor: adaugă și șterge filtre

      Filtrele afișate ca și cap de tabel în fiecare pagină a modulelor din aplicația Regista, ajută la identificarea rapidă a documentelor. Filtrarea documentelor din registre Aplicația vă permite căutarea documentelor după fiecare câmp completat la ...
    • Setari aspect portal public

      Aspect portal public Portalul public de e-Guvernare este o extensie a website-ului primăriei pentru a facilita comunicarea cu cetățenii. Prin portalul public, cetatenii pot verifica online starea solicitărilor depuse, pot sa completeze formulare ...