Monitorul Oficial Local - Prezentare generala

Monitorul Oficial Local - Prezentare generala

Monitorul Oficial Local este unul dintre modulele portalului public e-Guvernare al aplicației Regista; nu necesită instalare, iar configurarea acestuia durează numai câteva minute. Acesta are scopul de a automatiza publicarea documentelor publice, ajutând totodată primăriile să respecte Codul Administrativ.

Modulul se adresează cetățenilor și are scop informativ. Cetățenii pot citi documente de interes public pentru localitatea de reședință, precum și hotărâri de consiliu, dispozițiile primarului, bugetele locale etc.


Funcționalitățile modulului Monitorul Oficial Local

Pagina publică a modulului

Cetățenii pot vedea toate registrele publice pe categorii. La această pagină poate avea acces orice persoană interesată de aceste informații.


Șase etichete distincte

Pentru o organizare cât mai eficientă, registrele publice au fost grupate în 6 etichete obligatorii: Statutul UAT, Regulamentele privind procedurile administrative, Hotărârile autorității deliberative, Dispozițiile autorității executive, Documente și informații financiare și Alte documente.

1. Statutul Unității Administrativ-Teritoriale
Datele de identificare și elementele prin care unitatea administrativ-teritorială se distinge de alte unități similare.

2. Regulamentele privind procedurile administrative
Regulamentul cuprinzând măsurile metodologice, organizatorice, termenele și proiectele de hotărâri ale Consiliului Local, cât și dispozițiile primarului.

3. Hotărârile autorității deliberative
Hotărârile Consiliului Local atât cele cu caracter normativ, cât și cele cu caracter individual.

4. Dispozițiile Autorității Executive
Actele administrative emise de primar, precum Registrul pentru evidența proiectelor de dispoziții și Registrul pentru evidența dispozițiilor.

5. Documente și informații financiare
Informațiile publice privind bugetele locale.

6. Alte documente
Diverse documente de interes public.

Registre publice

Modulul este ușor de gestionat și de către angajații primăriei, care au în aplicație câte un registru separat pentru documentele publice. Pentru a identifica cu ușurință fiecare registru, acestea sunt denumite, ordonate și numerotate conform Codului Administrativ.


Stocarea și filtrarea documentelor publice

Toate documentele înregistrate în aplicație pot fi sortate de către utilizatori, în funcție de conținut, anul publicării sau numărul lor de înregistrare. 


Fișierele sunt salvate în siguranță

Toate fișierele electronice care sunt încărcate în registrele Monitorului Oficial Local sunt salvate în siguranță în cloud-ul oferit de Microsoft. De asemenea, nu există o limită de spațiu pentru găzduirea documentelor. 

Documente publicate automat

Pentru a eficientiza munca funcționarilor, documentele care se înregistrează în registrele publice sunt automat afișate în secțiunea Monitorul Oficial Local.

În acest fel, se economisește timp, deoarece funcționarii nu mai sunt nevoiți să încarce documentele publice și în admin-ul website-ului propriu.


În conformitate cu Codul Administrativ

Modulul este dezvoltat conform Codului Administrativ și le permite instituțiilor să respecte Ordonanța de Urgență 57 din 2019.
 



    • Related Articles

    • MOL - Secțiunea Documente și informații financiare

      Secțiunea  Documente și informații financiare , din Monitorul Oficial Local, reprezintă registrul în care înregistrăm informațiile publice privind bugetele locale. Documetele din acest registru, se pot încadra la diverse tipuri, precum: 1. PROIECTELE ...
    • Modificările aduse registrelor de Dispoziții

      Modificările aduse secțiunii Dizpozițiile autorității executive Ca urmare a modificărilor aduse odată cu Ordinul 25/2021, secțiunea Dispozițiile autorității executive din Monitorul Oficial Local își schimbă structura astfel, avem următoarele registre ...
    • Modificările aduse registrelor de Hotărâri

      Modificările aduse secțiunii Hotărârile autorității deliberative Ca urmare a modificărilor aduse odată cu Ordinul 25/2021, secțiunea Hotărârile autorității deliberative din Monitorul Oficial Local își schimbă structura astfel, avem următoarele ...
    • Ștergerea proiectelor și hotărârilor autorității deliberative

      Ca urmare a modificărilor aduse în modulul Monitorul Oficial Local cu ocazia publicării Ordinului 25/2021, s-a schimbat modul în care se șterg hotărârile și proiectele de hotărâri. Pentru ștergerea lor, vei avea nevoie să fii logat cu cont de ...
    • Înregistrarea documentelor

      Unde înregistrăm documentele? Putem să înregistrăm documentele electronic, în registratura generală, în registrele secundare sau în Monitorul Oficial Local. Când accesăm secțiunea registratură electronică - documente, din meniul din partea stângă, ...