Setări programări online

Setări programări online

Administrare programări online din aplicația Regista

Primăriile cu licență de e-Guvernare au automat inclus și modulul Programări online fără nici un cost suplimentar. Acesta este disponibil atât în aplicația Regista (apare direct în meniul aplicației), cât și în portalul public de unde poate fi accesat de cetățeni.
Modulul pentru  Programări online  a fost adăugat automat în meniul aplicației Regista, însă nu este activ și deci nu apare încă în portalul public. Pentru a afișa programările online active în portalul de eGuvernare, urmați pașii descriși mai jos.

Categoriile și tipurile de programări

Pe lângă categoriile care vin prestabilite împreună cu modulul de programări online prezentate mai jos,  veți puteți adăuga și alte categorii, și alte tipuri de programări.
1. Evidența populației
Depunerea documentele pentru eliberarea actelor de identitate
2. Audiențe
Audiențe primar
Audiențe viceprimar
Audiențe secretar, administrator public, șef direcție, etc.
3. Stare civilă
Căsătorii
Pentru Unitățile Administrativ-Teritoriale care nu au birou de Evidența populației, administratorii au posibilitatea de a activa doar tipurile de programări care pot fi onorate. Așadar, puteți activa unul sau toate tipurile prezentate mai sus.

Activarea și administrarea categoriilor de programări

Pentru activarea categoriilor trebuie să accesați pagina de Setări -> Setări programări și dați click pe butonul  - Publică - din dreptul categoriilor de programare care doriți să apară în pagina de e-Guvernare. Tot de aici veți putea să editați 🖉 , să stergeți ❌ sau să retrageți categoriile programărilor online.
Înainte de a retrage sau șterge o categorie de programare online, va fi nevoie să retrageți tipurile de progrămari online care fac parte din acea categorie.

Activarea și administrarea tipurilor de programări online

Pentru publicarea sau retragerea unui tip de programare dintr-o categorie specifică, dați click pe categoria de programare online din care face parte și apoi dați click pe Retrage din partea dreaptă.
Pentru adăugarea unei noi categorii noi de programare dați click pe butonul Adaugă categorie și se urmați pașii din video-ul de mai jos.

Configurarea tipului de programare online

În configurarea și modificarea unui tip de programare online veți observa 4 pagini (tab-uri) de configurare: Informații generale, Intervale disponibile, Intervale blocate și Alocare utilizatori.

1. Informații generale - în această pagină veți completa următoarele informații:
  1. Denumire tip programare;
  2. Desciere programare - descrierea va apărea în pagina din portalul public și ajută cetățenii să înțeleagă mai bine serviciul la care se pot programa;
  3. Instrucțiuni pentru înscrierea la programare - se pot adăuga instrucțiuni pentru programare care pot cuprinde mai multe elemente (ex. link-uri);
  4.  E-mail primire notificări - la primirea unei programări noi, primăria este notificată pe e-mail la adresa setată în acest câmp. 
Apare precompletată adresa generală de contact a primăriei (exemplu: contact@primarie.ro), însă pentru fiecare tip de programare se poate o alege o altă adresă de e-mail. De exemplu, pentru Audiențe primar se poate seta ca notificările să intre pe adresa domnului Primar primar@primarie.ro.;
  1. Durată programarepentru că durata unei programări poate fi diferită de la un tip la altul, aveți opțiunea de a seta care este aceasta.
Spre exemplu, pentru o audiență la primar este sugerată o durată de 30 de minute, însă dacă în practică acestea au o durată medie de doar 15 minute, atunci se modifică acest câmp și cetățenii vor rezerva noul interval setat.;
  1. Număr programări viitoare per cont de utilizator - aveți posibilitatea să activați opțiunea Este permisă o singură programare viitoare per cont de utilizator, atfel, același cetățen o sa poată să se programeze doar o singură dată pentru acel tip de programare;
  2. Număr programări pentru ziua curentă - aveți posibilitatea să activați opțiunea Este permisă înregistrarea unei programări pentru ziua curentă  sau să inactivați calendarul pentru ziua curentă prin debifarea casuței - Nu se poate face programare pentru ziua în curs.
La final, salvalvați modificările făcute.

2. Intervale disponibile - în această pagină veți completa următoarele informații:
  1. Programări in avans pentru X zile - prin această setare se vor putea face programări în avans doar pentru perioada selectată. Perioada disponibilă programărilor se actualizează zilnic. 
  2. Program de lucru - aplicația permite selectarea zilelor și a intervalelor orare în care există program de lucru cu publicul.
Spre exemplu, pentru Stare civilă, ceremoniile au loc Sâmbăta, între orele 10:00 - 14:00 și Duminica între orele 10:00 - 12:00.



Dacă programul de lucru include și pauză, se pot seta mai multe intervale în care se vor efectua programări, sărind peste orele de pauză.



Se poate observa că în portalul public intervalul 12:00 - 13:00 nu este disponibil și nu pot fi adăugate programări de către cetățeni.


La final, salvați modificările făcute.


3. Intervale blocate - în aceasta pagină veți completa următoarele informații:
  1. Blochează pe calendar sărbatorile legale - Zilele de sărbători legale nu vor putea fi selectate pentru programări. Această setare vine prestabilită, însă se poate debifa pentru a putea efectua programări în aceste zile;
  2. Blochează zile suplimentare în calendarul de programări (această opțiune poate fi folosită pentru zilele de concediu, de exemplu - pentru programări audiențe) - Alături de calendarul de la - până la, va trebui să completați și motivul pentru care blocați acest interval. 
La final, salvați modificările făcute.

4. Alocare utilizatori - în această pagină veți completa următoarele informații:
  1. Utilizatori - aici veți selecta utilizatorii care vor avea acces în Regista la programările online efectuate pe acest tip de programare. 

La final, salvați modificările făcute.

După realizarea setărilor în pagina Programări online din aplicația Regista, acestea se vor reflecta în portalul de eGuvernare al instituției de care aparțineți. 
Atât cetățenii, cât și funcționarii, angajații pot adăuga programări online din portalul public. Pentru reprezentanții instituțiilor există butonul Adaugă programare în aplicația Regista care va deschide într-o fereastră nouă pagina în portal. 
    • Related Articles

    • Organizație - Setări utilizatori

      Administrare utilizatori și generare fișe de post Secțiunea Administrează utilizatorii este disponbilă în setări, doar pentru un cont de Administrator. Vă permite să adaugați utilizatori noi, să modificați setările unui utilizator deja existent sau ...
    • Setări afișare registratură

      Afișarea registrelor în aplicație Administratorii pot gestiona afișarea registrelor din pagina de Setări -> Setări afișare registratură. 1. Limbă Setările permit afișarea aplicației în limbile: română, maghiară sau engleză. 2. Filtru tip ...
    • Plăti online

      Din aprilie 2021, am dezvoltat modulul de Plăți online direct în portalul public e-Guvernare Regista. Îmbunătățirea oferă utilizatorilor un flux neîntrerupt în plata amenzilor către primărie. Cum funcționează modulul Plăți online? Modulul destinat ...
    • Plăți online - setare Impozite

      La activarea Plăților online, cetatenii au de acum posibilitatea de a plăti impozitele online, din portalul primăriei, după ce acesta a fost configurat prin asocierea unui cont IBAN și a cel puțin unui număr de telefon unde cetățenii se pot informa ...
    • Plăți online - Actualizare rol fiscal

      Actualizare rol fiscal contribuabil În aplicația Regista, la modulul de plăți online, prin click pe numărul de referință - din partea stângă, se deschide pagina de vizualizare a unei plăți încasate de către instituția dumneavoastră. Aici aveți ...