Plăti online

Plăti online

Din aprilie 2021, am dezvoltat modulul de Plăți online direct în portalul public e-Guvernare Regista. Îmbunătățirea oferă utilizatorilor un flux neîntrerupt în plata amenzilor către primărie. 

Cum funcționează modulul Plăți online?

Modulul destinat Plăților online a fost integrat în portalul public e-Guvernare și poate fi activat, la cerere, pentru a fi disponibil tuturor cetățenilor. Astfel, fiecare sumă plătită de cetățeni, va ajunge direct către primărie.
Prin activarea licenței de plăti online, instituția dumneavoastră oferă cetățenilor posibilitatea de a plăti online amenzi, impozite şi taxe locale.


După activarea licenței, în Setările din aplicația Regista vă apar secțiunile Nomenclator Amenzi și Nomenclator Taxe locale.


Nomenclator amenzi
La activarea modulului, se adaugă automat în nomenclatorul de amenzi, un tip de amendă care poate fi modificat ulterior.
Pentru mai multe detalii despre Nomenclatorul de amenzi și modul în care poate fi gestionat din aplicația Regista, consultați acest articol: Nomenclator amenzi.

Nomenclator taxe locale
La activarea licenței de Plăti online, va fi adăugat automat setul inițial de taxe locale. Setul va fi adăugat pentru anul curent, iar toate taxele vor fi cu status  În lucru ..Pentru mai multe detalii despre Nomenclatorul de taxe locale și modul în care poate fi gestionat, consultați acest articol: Nomenclator taxe locale

Managementul plăților online încasate de primărie

În meniul aplicației Regista, am adăugat o intrare nouă denumită Plăți online.
La click se deschide listarea plăților online primite de instituție, în care regăsiți numărul de referință, data la care a fost efectuată plata, tipul de plată (amendă, taxă sau impozit), denumirea plătii, numele, email-ul și telefonul plătitorului și sumă plătită.


Prin click pe numărul de referință sau pe butonul detalii - din partea dreaptă, se deschide pagina de vizualizare a unei plăți încasate.
Aici aveți afișate și alte informații despre contribuabil: Tip (persoană fizică/persoană juridică), adresa de e-mail, telefon, CNP.
În josul paginii, vă apare atașat și dovada plății, sub forma unui pdf.




    • Related Articles

    • Plăți online - setare Impozite

      La activarea Plăților online, cetatenii au de acum posibilitatea de a plăti impozitele online, din portalul primăriei, după ce acesta a fost configurat prin asocierea unui cont IBAN și a cel puțin unui număr de telefon unde cetățenii se pot informa ...
    • Plăți online - Actualizare rol fiscal

      Actualizare rol fiscal contribuabil În aplicația Regista, la modulul de plăți online, prin click pe numărul de referință - din partea stângă, se deschide pagina de vizualizare a unei plăți încasate de către instituția dumneavoastră. Aici aveți ...
    • Plăți online - setare și publicare Taxe locale

      Adăugare Nomenclator Taxe La activarea licenței de Plăti online, va fi adăugat automat setul inițial de taxe locale. Setul va fi adăugat pentru anul curent, iar toate taxele vor fi cu status În lucru . După verificarea fiecărei taxe, funcționarul va ...
    • Plăți online - setare și publicare Amenzi

      Nomenclatorul de Amenzi se accesează din setările din partea stângă din aplicația Regista - Secțiunea Nomenclatoare. Adaugă tip nou amendă Pentru a adăuga un tip nou de amendă, dați click pe butonul din partea dreaptă și completați formularul. După ...
    • Setări programări online

      Administrare programări online din aplicația Regista Primăriile cu licență de e-Guvernare au automat inclus și modulul Programări online fără nici un cost suplimentar. Acesta este disponibil atât în aplicația Regista (apare direct în meniul ...