Organizație - Setări Șabloane

Organizație - Setări Șabloane

Organizație - Setări Șabloane


După achiziționarea și activarea licenței de Organizație, veți observa că în contul instituției de care aparțineți, accesibil din calitatea de Administrator al aplicației Regista, în secțiunea de Setări, va fi disponibilă o categorie nouă intitulată "Șabloane". În această secțiune, vor fi automat incluse două șabloane standard: unul destinat fișei de post și unul destinat Regulamentului de Organizare și Funcționare (ROF).

Generarea documentelor pe baza șabloanelor, vă ajută la eficientizarea timpului de construire a documentelor. Șabloanele au o structură standard pentru toate documentele de același tip, astfel încât, acestea asigură un aspect unitar și consecvent al documentelor generate.
În cazul în care aceste șabloane nu se potrivesc nevoii instituției din care faceți parte, utilizatorul cu rol de Administrator în aplicația Regista, poate adăuga alte șabloane în aplicație care să se plieze nevoilor instituției.

1. Adăugare șablon Organizație

Administratorul aplicației Regista, va merge în contul instituției de care aparțineți, la setările aplicației - secțiunea ‘’Șabloane’’, unde accesează opțiunea  “Adaugă șablon”. 

Ulterior, se deschide pagina în care puteți încărca șablonul. Acceptăm doar fișiere cu extensia .docx. Dacă aveți nevoie de un exemplu, puteți descărca un model de șablon standard. Fișierul încărcat poate să aibă limita maximă de marime 50 MB. Aici veți selecta categoria pentru șablonul pe care îl încărcați și dați click pe butonul Adaugă șablon.


Șablonul este o soluție reutilizabilă, un document Word cu variabile, specific unei categorii (de ex: fișa de post) și pe baza căruia se vor instanția documente de acest tip. De exemplu, un șablon pentru fișa de post cu variabile de tip denumire post, nume, prenume, pe baza căruia se vor putea genera documente de tip fișă de post, pentru toți utilizatorii. Documentul este instanțiat pe baza unui șablon și reprezintă înlocuirea variabilelor din șablon, cu datele specifice fiecărui post. 

➤ Poate exista un singur șablon activ într-un moment dat pentru un tip de document, Fișa de post, ROF, etc. Prin urmare, adăugarea unui șablon nou presupune înlocuirea șablonului curent. După încărcarea șablonului cu succes, veți primi un mesaj de confirmare.
➤ Un șablon cu statutul "Inactiv" nu poate fi reactivat; în schimb, va trebui să efectuați din nou acțiunea de adăugare a unui șablon nou. Descărcați documentul Word asociat șablonului inactiv și adăugați un nou șablon folosind această documentație.
Atenție! Pentru adăugarea unui șablon nou, vă rugăm să utilizați doar variabilele incluse în șablonul standard. Modificările se pot aplica doar asupra textului fix, iar rearanjarea sau formatarea acestuia sunt permise. Variabilele existente în șablonul standard trebuie menținute conform formatului prezent în fișierul Word, identificat astfel: ${NumeVariabilă}. În absența păstrării acestui format, informațiile nu vor fi populate corespunzător pe documente.
În cazul în care aveți nevoie de o variabilă nouă care nu este inclusă în șablonul standard, vă rugăm să ne contactați la adresa suport@regista.ro. Este necesară o dezvoltare suplimentară pentru a introduce o nouă variabilă.

2. Filtrare și listare șabloane Organizație

Filtrarea șabloanelor este posibilă prin accesarea butonului Afișează filtre. După apăsarea butonului, vă apar câmpurile după care puteți filtra: Categorie, Data adăugării și Stare (Activ/Inactiv). Aveți posibilitatea de a folosi un singur câmp din filtru sau o combinație de mai multe câmpuri, pentru a micșora raza de căutare. Din secțiunea Operațiuni, puteți descărca șablonul atașat. Documentul va fi descărcat în format Word, cu denumirea cu care a fost încărcat. Pentru a vizualiza lista completă de șabloane, apăsați butonul Resetează filtrele.










    • Related Articles

    • Organizație - Setări utilizatori

      Administrare utilizatori și generare fișe de post Secțiunea Administrează utilizatorii este disponbilă în setări, doar pentru un cont de Administrator. Vă permite să adaugați utilizatori noi, să modificați setările unui utilizator deja existent sau ...
    • Documente Organizație - Fișă de Post

      Documente Organizație - Fișă de Post Prin intermediul modulului Organizație, aveți posibilitatea să generați documente pentru angajați în aplicația Regista, bazându-vă pe șabloanele activate în aplicație. Un șablon reprezintă o soluție reutilizabilă ...
    • Organizarea Operațiunilor de Configurare în cadrul Modulului Organizație

      După achiziționarea și activarea licenței pentru modulul Organizație, este important să urmați un proces bine definit pentru configurarea acestuia. Pentru a asigura o configurare eficientă și corectă, vă recomandăm să respectați următoarea ordine a ...
    • Organizație - Setări compartimente

      Organizare compartimente în modulul Organizație Din meniul principal, se accesează secțiunea Organizație-> Compartimente-> Adaugă/Modifică sau secțiunea Setări -> Administrează compartimente -> Adaugă/Modifică. Aveți posibilitatea de a adăuga un ...
    • Organizatie- Setari comisii

      După achiziționarea și activarea licenței de Organizație, veți observa în calitate de utilizator de tip administrator, că în contul instituției de care aparțineți, al aplicației Regista, veți avea categoria "Organizație", cu secțiunea de "Comisii". ...