Emitere Certificat Urbanism

Emitere Certificat Urbanism

Emitere Certificat Urbanism

După aprobarea formularului trimis de cetățean, cu denumirea Cerere pentru emiterea certificatului de urbanism, aplicația vă direcționează automat în secțiunea Certificate de urbanism, unde veți regăsi Ciorna certificatului. Pentru generarea certificatului de Urbanism, verificați și completați informațiile solicitantului, adresa imobilului și fișierele încărcate, atașate la cerere. Tot din această pagină puteți să verificați numărul generat automat în Registratura generala, pe care îl regăsiți asociat la cerere.

Verificare informații solicitant și fișierele atașate la cere

În acest pas, certificatul de urbanism reprezinta o ciorna pe care veți verifica și completa cu informațiile lipsă acolo unde este cazul.
Atunci când începeți prelucrarea sa, puteți modifica starea certificatului, din Cornă în - În lucru


Identificare imobil pe hartă

În a doua parte a paginii, aveți posibiliatea să identificați imobilul pe hartă. Acesta poate fi identificat după adresă sau după numărul cadastral. Puteți să deschideți harta și să identificați poligonul la care face referire cererea. În cazul în care proprietatea nu poate fi identificată pe harta, atunci când nu există un poligon definit pentru aceasta, veți selecta opțiunea “proprietate negăsită”, putând astfel să continuați fluxul de generare a documentului.
La momentul definirii poligonului de către un utilizator al primăriei folosind orice software GIS (de ex. soluția gratuită QGIS), acesta va putea să atașeze și să referentieze ID-ul unic al proprietății anterior definite într-unul din atributele poligonului. ID-ul unic va putea fi determinat identificând și accesând cererea de cadastrare aferentă a proprietății. 
În aplicație puteți să vizualizați harta de baza afișată din Mapbox, însă dacă există harți suplimentare care au fost uploadate, puteți alege să vizualizați o altă harta. 



Regimuri, avize și documentații

Ultima secțiune de completare pentru a genera certificatul implică zona pentru Regimul Juridic, Economic, Tehnic, Avize și documentații, va fi deblocată dupa identificarea imobilului pe hartă sau bifarea opțiunii "Proprietate negăsită".

Datele de la Regimul Juridic și Regimul Economic apar precompletate cu informațiile din cadastru. Dacă există alte certificate de Urbanism asociate poligonului selectat, veți putea să alegeți să folosiți datele din cea mai recentă cerere rezolvată pentru eliberare certificat Urbanisn, pe care ați asociat-o cu acel poligon, dacă există.  Dacă datele din cadastru  nu sunt la zi și nu există niciun alt certificat, câmpul va fi gol și îl puteți completa manual.
Datele de la Regimul Tehnic apar precompletate doar dacă în setari a fost definit textul pentru acea zona. Pentru pașii de setare zone, puteți parcurge articolul dedicat: Nomenclator zone și Avize.



În ultimul tab în care regăsim zona de avize și documentații veți selecta documentațiile tehnice (D.T.A.C., D.T.O.E., D.T.A.D), și Avizele și acordurile de amplasament necesare.
Avizele sau acordurile specifice ale administraţiei publice centrale şi/sau ale serviciilor descentralizate ale acestora, veți putea să le adăugați câte unul pe rand.  Acestea vor fi salvate în corespondența cu imobilul, astfel încât. la următoarea cerere pe același imobil, să vă apară precompletate.



După completarea tuturor informațiilor necesare, acționați butonul Generează certificatul de urbanism. Veți primi mesajul de confirmare pentru pdf-ul certificatului generat și îl veți regăsi în secțiunea Certificate Urbanism cu statusul Finalizat.



    • Related Articles

    • Setări Urbanism - Nomenclator zone și Avize

      Nomenclator zone și Avize Utilizatorii cu rol de Administrator în aplicația Regista, au acces în zona de Setări la sectiunile Nomenclator zone și Avize de unde pot administra modulul Urbanism. Nomenclator zone Din secțiunea Nomenclator zone puteți să ...
    • Emitere Autorizație de construire

      Emitere Autorizație de construire După aprobarea formularului trimis de cetățean, cu denumirea Cerere pentru emiterea autorizației de construire, aplicația vă direcționează automat în secțiunea Certificate de urbanism, unde veți regăsi Ciorna ...
    • Setări Urbanism - Informații generale și utilizatori

      Setări Urbanism - Informații generale și utilizatori Modulul de Cadastru și Urbanism din Regista oferă următoarele beneficii primăriilor care au deja digitalizare (sub formă de cadastru general) sau celor care achiziționează servicii preliminare de ...
    • Prelungiri certificate și autorizații urbanism

      Prelungiri certificate și autorizații urbanism După aprobarea formularelor de prelungire autorizație de construire sau pentru prelungirea certificatului de urbanism, managementul documentelor este în felul urmator: 1. Verificați dacă certificatul de ...
    • Managementul documentelor pentru cereri depuse fizic

      Managementul documentelor pentru cereri depuse fizic Etapele managementului documentelor pentru cererile depuse fizic în aplicația Regista (în numele cetățeanului) sunt urmatoarele: Cetățenii care vor trimite cereri către primărie, vor urma pașii ...