Cum trimit o cerere, formular online în calitate de cetățean

Cum trimit o cerere, formular online în calitate de cetățean

Completarea unui formular din portalul public eGuvernare

Pentru trimiterea unei cereri către o instituție, este nevoie să va autentificați în contul de cetățean din portalul de eGuvernare Regista. Pentru mai multe informații despre autentificare și creare cont, consultați pașii AICI .


După crearea și autentificare în cont, selectați instituția de interes și mergeți la modulul de formulare -> categoria pentru tipul de formular pe care doriți să-l completati. 
În pagina din portalul public, pentru fiecare tip de formular (cerere), trebuie să completați toate câmpurile obligatorii, marcate cu simbolul *.
Odată cu crearea  contului cetățeanului , datele personale cum ar fi nume, prenume și email, apar completate automat în formular.


În funcție de formularul pe care doriți să-l completați, vor exista mai multe câmpuri specifice, cu date necesare pentru a soluționa respectiva cerere.

De exemplu, câmpuri pentru datele actului de identitate și câmpul încarcă fișier, pentru copie buletin.


După completarea formularului, vă afișează pagina de trimitere cu succes a cererii:




Pașii de rezolvare și notificările primite pe email de către cetățean

1. O să primiți o notificare pe email în care sunteți informat că cererea a fost înregistrată cu succes.


După verificarea solicitării trimise, instituția  poate aproba sau respinge formularul.
2. Dacă instituția respinge formularul, veți primi o notificare pe email cu motivul respingerii (date insuficiente, date completate greșit, ș.a).
Prin respingere, starea formularului va deveni Respins și va fi considerat închis.
 

Formularele aprobate sunt înregistrare și intră în procesare.
3. Se va trimite un e-mail către cetățean pentru a confirma aprobarea și înregistrarea documentului în registratură, împreună cu numărul aferent.

În același timp se poate verifica starea unui cereri, în pagina Solicitările mele din contul cetățeanului. 


4. După rezolvarea cererii, veți primi o notificare pe email prin care sunteți  invitați la sediul instituției pentru ridicarea formularului sau instituția vă poate trimite cererea direct pe e-mail.  Unele formulare necesită ridicarea lor în original.



    • Related Articles

    • Cum fac o programare online în calitate de cetățean

      Cum adaug o programare nouă În calitate de cetățean, după ce am contul creat în portalul de e-Guvernare Regista, adaug în cont instituția de care aparțin (sau instituția la care doresc să fac programarea). După ce am adaugat instituția de interes, ...
    • Cum plătesc o amendă online în calitate de cetățean

      Pentru a efectua o plată în calitate de cetățean, trebuie să fii înregistrat în contul personal din portalul de e-guvernare Regista: https://eguvernare.regista.ro/ Selectează secțiunea Instituțiile mele, alege instituția către care dorești să ...
    • Cum trimit o sesizare online în calitate de cetățean

      Adăugare sesizare nouă Adăugarea și vizualizarea sesizărilor pe hartă se face din portalul de e-Guvernare al instituției, din pagina Sesizări. În funcție de numele instituției aceasta are un subdomeniu. Spre exemplu, pentru Instituția București, ...
    • Cum plătesc impozitele online, în calitate de cetățean

      Pentru a efectua o plată de impozit în calitate de cetățean, trebuie să fii înregistrat în contul personal din portalul de e-guvernare Regista. Selectează secțiunea Instituțiile mele, alege instituția către care dorești să efectuezi plata online, ...
    • Cum plătesc taxele online, în calitate de cetățean

      Pentru a efectua o plată în calitate de cetățean, trebuie să fii înregistrat în contul personal din portalul de e-guvernare Regista: https://eguvernare.regista.ro/ Selectează secțiunea Instituțiile mele, alege instituția către care dorești să ...